Mohs Ostentatienne Opera Sedan

În anul 1967, compania Mohs Seaplane Corporation lansa pe piaţa automobilelor un concept nou, atipic. Era anunţat ca un automobil revoluţionar, ce nu avea nimic în comun cu automobilele vremii, nici la capitolul design şi nici la capitolul componente…

Ostentatienne Opera Sedan a fost cu adevărat un automobil luxos, sigur şi confortabil. Acesta era produs sub formă de unicat, personalizat după preferinţele cumpărătorului.

În ciuda faptului că era destul de scump, cumpărătorilor li se menţiona faptul că valoarea automobilului avea să crească pe parcursul anilor, datorită unicităţii sale absolute în lume şi componentelor proiectate pentru o depreciere minimă în timp.

Primul lucru ce iese în evidenţă la acest model este masca uriaşă. Impunătoare, aceasta parcă ne face să înţelegem că în spate avem de-a face cu un motor special, respectiv un adevărat motor de camion International Harvester!

Mohs-Ostentatienne-Opera-Sedan-1

Pentru protecţie, acoperişul conţinea grinzi şi bare ce nu obturau vizibilitatea pe colţuri sau laterale, dar care puteau suporta întregul automobil în caz de răsturnare. Roţile aveau dimensiuni mari, o construcţie diferită, iar la interior erau umplute cu nitrogen pur. În aceste condiţii încălzirea roţilor era minimă iar protecţia la viteze mari era maximă.

Mohs-Ostentatienne-Opera-Sedan-2

Observând lateralele netede, vă veţi întreba unde sunt uşile? Intrarea în acest automobil se făcea prin spate, mai exact prin mijlocul spatelui, urcând pe o scăriţă cu 2 trepte şi mergând în picioare pe mijloc până la scaune. Aşa cum aţi dedus deja, şi mijlocul capotei se ridica mult pentru ca mersul în picioare prin automobil să devină posibil…

Mohs-Ostentatienne-Opera-Sedan-3

Erau eliminate astfel toate complicaţiile cu mecanismele uşilor, riscul deschiderii uşilor în trafic, dezavantaje precum curenţii de aer sau şuieratul în dreptul geamurilor şi uşilor. Eliminarea uşilor laterale a făcut posibilă montarea unor şine lungi şi solide din oţel, pentru protecţia pasagerilor în cazul unui impact lateral, şi lărgirea spaţiului interior cu 30 de centimetri în plus faţă de alte automobile de lux. De reţinut că doar în domeniul siguranţei, Mohs Ostentatienne Opera Sedan dispunea de peste 20 de caracteristici unice!


Mohs Ostentatienne Opera Sedan publicat: 2016-09-05T15:00:38+02:00, actualizat: 2017-01-03T07:45:45+02:00 by Călătorie în Trecut