Phantom Corsair

În filmul The Young in Heart realizat în 1938, o maşină neagră, super aerodinamică, gonea pe străzile vechi cu o viteză atât de mare încât răsturna până şi bicicliştii de pe marginea drumului …

O asemenea maşină misterioasă, numită şi The Flying Wombat, imortalizată pe o peliculă din 1938, chiar nu avea cum să rămână neinvestigată, aşadar ne-am întors rapid în timp pentru a afla mai multe informaţii despre maşina văzută în film.

Automobilul misterios a fost identificat ca fiind un Phantom Corsair construit tot în anul 1938, un automobil cu design extrem de aerodinamic şi futuristic. Automobilul de 2 metri lăţime, 1,4 metri înălţime şi 6 metri lungime, avea o greutate totală de 2,1 tone, fiind construit în mare parte din oţel şi aluminiu.

Phantom-Corsair-0

În interior, dacă pe locurile din spate spaţiul era ceva mai limitat şi încăpeau doar 2 persoane pentru că existau diverse compartimente rezervate pentru băuturi, nu acelaşi lucru putem spune despre locurile din faţă, unde spaţiul era generos, aici putând intra până la patru persoane, inclusiv o persoană în stânga şoferului.

Caroseria, extrem de rotunjită şi lustruită, acoperea roţile aproape în întregime. Mânere la uşi nu existau, acestea fiind deschise electric doar prin simpla apăsare a unui buton, atât din interior, cât şi din exterior.

Phantom-Corsair-2

Bordul maşinii conţinea indicatori de stare ce arătau dacă uşile nu erau închise bine, dacă luminile maşinii erau aprinse, dacă radioul era pornit etc. Pe lângă acestea erau prezente diverse aparate interesante precum un vitezometru de forma unui ac ce se deplasa pe o scală lată cât întregul bord al maşinii, un altimetru, o busolă etc.

Phantom-Corsair-1

Phantom Corsair ne surprinde în continuare cu o cutie de viteze automată, operată şi aceasta electric, suspensii independente pe fiecare roată, amortizoare ajustabile etc. Cel mai sofisticat şasiu disponibil în SUA în acele vremuri a fost extins şi adaptat pentru a face faţă caroseriei masive, iar motorul a fost şi el modificat pentru a asigura, cu peste 190 de cai putere, tracţiunea pe roţile din faţă şi propulsarea vehiculului cu o viteză de până la 185 km pe oră.


Phantom Corsair publicat: 2015-09-14T07:51:40+02:00, actualizat: 2017-01-03T07:45:45+02:00 by Călătorie în Trecut