Le Petit Protector – Un pistol într-un inel

Este posibil aşa ceva: un pistol într-un inel?

Se pare că da, şi asta încă de prin anii 1800.Le Petit Protector a fost cel mai mic pistol operaţional din lume, cu toate că utilizarea sa nu a fost extrem de bine pusă la punct, explozia cartuşului producând adesea pagube mai mari decât micuţul glonţ în sine.


Le Petit Protector – Un pistol într-un inel

Le Petit Protector - Un pistol într-un inel


Primul inel pistol, Le Petit Protector, a fost realizat în Franţa printr-o îmbinare ingenioasă a unei bijuterii cu un mini-revolver cu 6 cartuşe.Pistolul nu avea prevăzută nicio ţeavă, gloanţele fiind lansate direct din locaşul cartuşelor.

Avansul butoiaşului, armarea şi tragerea, toate se efectuau manual, iar încărcarea cu noi cartuşe se efectua doar după demontarea butoiaşului cu ajutorul unei mici şurubelniţe din dotare.


Le Petit Protector – Butoiaşul şi un mini-carţuş

Le Petit Protector - Butoiaşul şi un mini-carţuş


Inelele erau realizate în două mărimi.

Cele mici erau numite Femme Fatale şi erau pentru doamne.

Cele mari, Le Petit Protector, erau pentru domni.În acele vremuri, purtarea acestor mici arme îţi conferea şi o oarecare prestanţă pentru că erau ultimul răcnet în materie de protecţie personală.

Comercializarea lor se făcea în cutii deosebite, precum cele ale bijuteriilor scumpe, de formă ovală, respectiv rectangulară.

Existau însă şi kituri complete, mixte, pentru soţ şi soţie.


Le Petit Protector – Cutii originale

Le Petit Protector - Cutii originale


Deşi nu erau foarte periculoase, aceste mici bijuterii atrăgeau atenţia atunci când călătoreai singur sau te aflai într-un mediu mai mult sau mai puţin dubios, atenţionându-i pe cei din jureşti pregătit oricând pentru o eventuală apărare.
Le Petit Protector – Un pistol într-un inel publicat: 2024-04-18T14:40:34+02:00, actualizat: 2024-04-18T15:54:17+02:00 by Călătorie în Trecut