Tractorul Fordson N Rotaped

În anul 1927 începe producţia noii serii de tractoare Fordson N, tractoarele noi având multiple îmbunătăţiri faţă de cele din seria anterioară F.

Fordson Model N a fost probabil cel mai important tractor din Marea Britanie în timpul celui celui de-al Doilea Război Mondial.

Noile tractoare Fordson N aveau printre altele: motor de 27 CP, priză de putere pentru furnizarea energiei de rotaţie altor echipamente, sistem de aprindere cu tensiune mai mare, opțional anvelope pneumatice, apărători de noroi etc.

Tractorul Fordson N Rotaped

Dintre tractoarele Fordson se evidenţiază un model interesant şi ingenios, modelul Fordson N Rotaped.

Tractorul Fordson N Rotaped (1)

Precum observaţi, Rotaped nu avea o roată mare obişnuită, clasică, ci o roată mare cu dinţi.

Tractorul Fordson N Rotaped (2)

Aceasta era înconjurată de un sistem complicat, gen şenilă atipică, aproape rectangulară, mai mare decât roata de acţionare, formată din talpi legate între ele, acţionate şi cu ajutorul unor lanţuri.

Tractorul Fordson N Rotaped (3)

Sistemul Rotaped a fost inventat în anul 1941 şi a fost prezentat ca aducând o importantă reducere a presiunii la sol până la 0,5 kgf/cm2 şi o creştere a tracţiunii cu 100% datorită suprafeţei de contact cu solul mult mai mari.Tractorul Fordson N Rotaped publicat: 2021-12-31T10:40:06+02:00, actualizat: 2021-12-31T13:09:57+02:00 by Călătorie în Trecut