Jocul Wolfenstein 3D

Puţini sunt cei care nu au jucat măcar o dată în copilărie jocuri cu împuşcături şi mă refer acum la gălăgioasele confruntări de tip „pac-pac” din jurul blocului ale armatelor de copii.

Odată cu avansarea în vârstă, confruntările au devenit mult prea banale, joaca urmând a continua la un nivel superior, desigur acest lucru fiind posibil numai cu ajutorul calculatoarelor.

Simularea participării în luptă ca divertisment, a apărut în obiectivul creatorilor de jocuri, imediat ce au simţit interesul deosebit al pieţei pentru acest tip de joc. Dar oare când o fi apărut primul asemenea joc tip shooter?

Jocul Wolfenstein 3D

Jocul recunoscut a fi primul din seria First Person Shooter este Wolfenstein 3D, un joc revoluţionar lansat în anul 1992 de id Software, spre deliciul amatorilor de jocuri cu împuşcături aflaţi în aşteptarea primilor paşi 3D.

Wolfenstein 3D a schimbat furtunos cursul industriei jocurilor pentru computer, succesul datorându-se în primul rând graficii 3D şi unui nou stil de joc, dar şi noilor texturi, sunetului HQ, posibilităţii salvării jocului în orice loc şi moment, toate acestea fiind noutăţi pentru acei ani.

Jocul Wolfenstein 3D (1)

Subiectul jocului este evadarea ca deţinut de război dintr-un castel german, păzit de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Armele ce puteau fi utilizate în acest prim joc erau cuţitul, pistolul, pistolul automat şi mitraliera cu foc rapid.

Jocul se desfăşura în 3 episoade a câte 10 misiuni, primul episod fiind shareware acest fapt ducând la o foarte mare transmitere şi popularizare a jocului. Fiecare episod avea un Boss diferit ce trebuia ucis, iar finalul hărţilor consta într-un lift ce urca spre un nou nivel.

Dacă primul episod consta în evadarea din castel, al doilea consta în misiuni reale de luptă împotriva armatei de mutanţi strigoi creată de un om de ştiinţă nebun, iar al treilea episod conducea către confruntarea finală cu însuşi Adolf Hitler în buncărul său, desigur acesta fiind echipat cu un costum robotizat şi patru arme rapide automate.

Jocul Wolfenstein 3D (2)

Specialiştii spun că de la acest joc a început totul…  Wolfenstein 3D a fost un real succes tehnologic dar şi comercial, atracţia pieţei pentru acest tip de jocuri determinând în doar un an de zile vânzări de peste 100.000 unităţi! Gândiţi-vă la acest lucru când vă jucaţi cele mai avansate jocuri 3D FPS de astăzi.Jocul Wolfenstein 3D publicat: 2022-01-03T08:04:40+02:00, actualizat: 2022-01-03T09:09:00+02:00 by Călătorie în Trecut