Autobuzele Pickwick

Autobuzele Pickwick

Autobuzele Pickwick au fost construite începând cu anul 1925 şi prezentate publicului ca primele autobuze de acest gen realizate vreodată şi mai ales unice din punct de vedere al dotărilor.

Transportul putea fi asigurat cu acestea atât ziua cât şi noaptea, pe trasee foarte lungi şi în cele mai bune condiţii.

Pickwick Stages

Caroserii atipice

Pickwick Stages s-au remarcat rapid prin aspectul lor deosebit, dimensiunile mari şi dotările speciale pentru acei ani. Caroseriile autobuzelor erau atipice şi aveau proeminenţe în partea superioară, în spate şi în faţă la şofer.

Autobuzele Pickwick (1)

Cu 2 etaje

Construite din oţel, duraluminiu şi sticlă incasabilă, autobuzele cu două etaje au fost proiectate astfel încât greutatea lor să fie minimă.

Autobuzele Pickwick (2)

Design uimitor

Designul este uimitor atât ca linii constructive cât şi din punct de vedere al amenajărilor, acestea dispunând (în funcţie de model) de spaţiu pentru luat masa, cabine de observare deasupra şi în spatele autobuzului, salon, cabină pentru şofer, compartiment pentru fumat, toaletă, bucătărie, dormitoare etc.

Autobuzele Pickwick (3)

Dotări revoluţionare

Dotările şi serviciile erau cu adevărat revoluţionare pentru acele vremuri.

Cabina de toaletă era dotată cu tot ce trebuie, de la oglinda foarte mare până la toaleta şi chiuveta ce funcţionau chiar şi aici cu jet de apă, apele reziduale fiind colectate într-o cisternă specială.

Bucătăria utilată în detaliu conţinea aparate pentru gătit, prăjitor de pâine, cutie pentru gheaţă, veselă şi feţe de masă, adică tot ce era nevoie pentru a servi în sala de mese până la 20 de persoane.

Autobuzele Pickwick (4)

Confort maxim

Aparatele radio si spaţiile pentru observare completau confortul pasagerilor, iar pentru a nu le lipsi nimic pe întreg parcursul călătoriei o persoană din echipajul de cursă lungă se afla permanent la dispoziţia călătorilor pentru a-i servi cu toate cele necesare.Autobuzele Pickwick publicat: 2022-11-06T07:10:27+02:00, actualizat: 2022-11-06T08:23:39+02:00 by Călătorie în Trecut