Autobuzul Victory Liner

Autobuzul Victory Liner a fost construit în anul 1942 şi a rămas în istorie ca unul dintre cele mai interesante autobuze din toate timpurile.

Necesitatea sporită de transport din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a determinat apariţia unui nou autobuz de mare capacitate, autobuzul Victory Liner construit de Santa Fe Trailways.

Victory-Liner

Atipicul autobuz se diferenţia de celelalte vehicule de acest tip în primul rând prin materialul din care a fost construit. Placajul de lemn a luat locul metalului în cea mai mare parte, acesta din urmă fiind complet direcţionat către industria de armament. Cu toate acestea, Victory Liner devenea cel mai mare autobuz din lume cu o capacitate de 117 pasageri.

Victory-Liner-3

O a doua particularitate se remarcă imediat în partea din faţă, unde încă mai există întrebări fără răspuns privind ingeniozitatea modului de comandă a tractorului mobil din faţă, respectiv a direcţiei, locul şoferului în condiţiile „forfecării” cabinei la viraje, modul de răspuns al părţii mobile la denivelările drumului etc.

Victory-Liner-2

Autobuzul Victory Liner trebuie memorat ca o soluţie inedită, oferită rapid de specialiştii de la Santa Fe Trailways, pentru transportul zilnic al sutelor de muncitori civili spre noile uzine militare, respectând totodată cerinţele vremurilor de război privind economia de metal, pneuri şi carburanţi.


Autobuzul Victory Liner publicat: 2015-06-18T17:33:58+02:00, actualizat: 2017-01-03T07:45:45+02:00 by Călătorie în Trecut