Automobilele Ford Mustang

Există vreun pasionat de automobile care să nu fi auzit de Mustang, sau mai bine zis de Ford! Mustang? Un asemenea reper este arhicunoscut şi extrem de celebru.

Nu mică mi-a fost mirarea când am găsit un asemenea automobil de epocă pe un site de vânzări automobile unde, pe lângă automobilele noi şi second hand, un vechi model din 1966 parcă îndemna la recondiţionare, prin aducerea sa la funcţionalitatea completă dar mai ales la refacerea imaginii ce va întoarce iarăşi toate privirile pe drum.

Dar haideţi să cunoaştem un pic istoria primelor automobile Ford Mustang al căror succes a rămas în istorie.

Ford Mustang – Un succes imens!

Când spunem automobil celebru, trebuie să vă gândiţi în primul rând că Ford Mustang a avut un succes incredibil încă de la lansare.

În anul 1964 dealerii au fost copleşiţi încă din start de imensa cerere de automobile Mustang, iar primele exemplare s-au vândut la licitaţie!

Ford Mustang (1)

Aşa s-a întâmplat în Texas, unde 15 doritori au licitat pentru aceeaşi maşină iar câştigătorul, de teama de a nu exista nici cea mai mică posibilitatea de a-i fi furată de un alt client mai darnic, a ţinut morţiş să doarmă noaptea în ea până a doua zi când avea să se finalizeze tranzacţia plăţii.

Ce a urmat după prima vânzare la licitaţie

În prima zi s-au inregistrat 22.000 de comenzi!

În primul an vânzările au depăşit 400.000 de maşini!

În al doilea an vânzările depăşeau deja 1.000.000 de maşini!

Ford Mustang (2)

Dar oare de ce a avut Ford Mustang un succes atât de imens? Managerii au ştiut încă dinaintea lansării că maşina va fi ultimul răcnet în domeniu şi că va atrage garantat clienţii, după ce au văzut cum primul prototip a atras ca un magnet proprii angajaţi, aceştia îngrămădindu-se în jurul ei să o admire.

Ford Mustang (3)

Designul maşinii era complet diferit de maşinile vremii, iar stilul foarte European al întregii maşini a propulsat-o enorm.

Oamenii afirmau atunci că nu există o altă maşină ca aceasta în toată America de Nord!

Ford Mustang (4)

O altă cauză a succesului a fost acoperirea nevoilor tuturor clienţilor, indiferent de pretenţii şi de avere.

Ford Mustang a fost produs în variante de bază şi economice, de înaltă performanţă, în variante scumpe de lux cu foarte multe opţiuni, în variante hardtop şi decapotabile etc.

Ford Mustang (5)

Iar ca succesul să fie maxim, producătorii au permis fiecărui client să-şi personalizeze singur designul maşinii astfel încât aproape fiecare deţinător să se poată mândri că maşina lui este unică.Automobilele Ford Mustang publicat: 2022-05-01T09:21:01+02:00, actualizat: 2022-05-01T10:01:10+02:00 by Călătorie în Trecut