Automobilul Bucciali TAV 8-32

Înzestrat de mic cu un talent deosebit pentru creaţii tehnice, francezul Albert Bucciali a reuşit să creeze cam tot ce şi-a pus în minte, de la piane şi orgi muzicale până la automobile de lux, maşini de curse, vehicule militare şi chiar avioane. Astăzi vom admira modelul său de lux, Bucciali TAV8-32 “Fleche d’Or” sau Golden Arrow, model realizat în anul 1932.

Automobilul echipat cu un motor Voisin 12V şi cu roţi de 24 inch, a strălucit la Salonul Auto de la Paris în anul 1932 fiind prezentat cu multe noutăţi tehnice printre care şi implementarea pentru prima dată cu succes a tracţiunii pe roţile din faţă pentru care a primit şi un brevet american.

Aşa cum era de aşteptat acesta a fost apreciat ca fiind cel mai modern şi avansat automobil produs în Franţa până la acea vreme.

Colecţionarii interesaţi de asemenea bijuterii tehnice, pot căuta pe site-uri cu anunţuri auto însă achiziţionarea unui asemenea automobil nu va fi posibilă, singurul exemplar de epocă expus vânzării fiind achiziţionat de un colecţionar elveţian, după ce maşina a rămas nevândută în urma unei licitaţii Christies.

TAV 8-32 a fost produs ca exemplar unic şi a fost una dintre cele 6 masini produse de Albert Bucciali între anii 1926-1932. Doar 2 exemplare au supravieţuit până în ziua de azi.

Despre istoria acestui automobil elegant şi luxos putem spune că începe odată cu achiziţionarea sa de către singurul cumpărător ce-şi permitea preţul exorbitant al maşinii unicat, şi anume un bancher pe nume George Roure.

După câţiva ani maşina a fost vândută Contelui de Rivaud care a modificat-o montând un şasiu Bugatti.

În final, după o lungă restaurare efectuată la Detroit, automobilul Bucciali a revenit la forma sa iniţială, adică exact așa cum a fost prezentat la Paris în 1932.


Automobilul Bucciali TAV 8-32 publicat: 2021-08-20T06:32:34+02:00, actualizat: 2021-11-07T10:17:04+02:00 by Călătorie în Trecut