Automobilul Chrysler Imperial Crown

Fac ce fac şi tot la automobile ajung. Recunosc că sunt pasionat de automobilele vechi şi de fiecare dată când ajung pe un site de anunţuri auto dau şi o căutare să aflu ce automobile de epocă se află mai nou la vânzare.

Într-o vizită recentă am descoperit un asemenea automobil din anul 1950 şi îndată imaginaţia mea a şi început să lucreze la un posibil scenariu de achiziţionare şi restaurare…

Automobilul Chrysler Imperial Crown

Pentru că ne-am reîntors cu această ocazie în anii 1950 aş vrea să ne amintim astăzi de alt automobil impunător din acei ani ce m-a impresionat încă de când eram mic şi răsfoiam revistele cu maşini americane. Este vorba de Chrysler Imperial Crown.

Chrysler Imperial Crown (1)

Chrysler Imperial Crown a fost cu siguranţă una dintre cele mai frumoase şi somptuoase maşini americane produse vreodată. Modelul Imperial Crown a fost produs în anul 1958, într-un număr foarte mic de exemplare, numai la comandă.

Automobilul avea un motor foarte puternic de 350 cai putere şi dimensiuni la fel de impresionante: înălţime de 1,5 metri, lăţime de 2,1 metri şi lungime de 5,8 metri.

Chrysler Imperial Crown (2)

Limuzina de lux a fost proiectată şi stilizată de către Chrysler Coporation într-un design splendid şi a înglobat minunile tehnologice de ultimă oră ale companiei.

Pentru montaj, caroseria şi toate componentele mecanice au fost transportate în Italia unde au fost asamblate manual de către Ghia, cea mai renumită firmă de asamblare manuală din acea vreme. Toate acestea pentru a asigura cele mai precise standarde de perfecţiune şi lux.

Chrysler Imperial Crown (3)

Reclamele o defineau ca cea mai luxoasă maşina din lume şi cea mai atent lucrată din toată America, cu o excelenţă fără egal. În broşuri ţi se garanta că în interior vei găsi linişte, frumuseţe şi plăceri incomparabile.

Chrysler Imperial Crown (4)

Uşile, confecţionate într-un stil nou, erau înalte şi decupau o parte din acoperiş. Acest lucru permitea coborârea şi urcarea mult mai comodă în automobil.

Pentru fiecare automobil în parte se lucra până la 17 ore doar pentru a avea garanţia închiderii perfecte a uşilor.

Chrysler Imperial Crown (5)

Dotarea standard prevedea minuni tehnologice ale vremii precum: motor cu 350 cai putere, aer condiţionat, încălzire, dezgheţare, servodirecţie, geamuri electrice, închidere centralizată, servofrâne, suspensii Torsion-Aire, Auto-Pilot, ceas electric, tuner radio, antenă electrică, brichete electrice pe toate uşile etc.

În interior şi în compartimentul şoferului s-au utilizat doar materiale precum: lemn, metal, piele, mătase, mochete, toate rafinate şi de lux.

Chrysler Imperial Crown (6)

Spaţiul interior imens şi confortabil, aspectul impunător şi dimensiunile mari ale automobilului au conturat puternic stilul triumfător Imperial.

Chrysler Imperial Crown a rămas în istorie ca una dintre cele mai mari şi mai frumoase limuzine produse vreodată.Automobilul Chrysler Imperial Crown publicat: 2022-09-25T08:55:57+02:00, actualizat: 2022-09-25T09:38:15+02:00 by Călătorie în Trecut