Automobilul The Reeves Octoauto

Cu peste 100 de invenţii în domeniul auto, Milton Othello Reeves este cunoscut ca unul dintre cei ce au contribuit la dezvoltarea industriei americane de automobile.

Una dintre creaţiile sale însă ieşea din comun şi era prezentată cu mare tam-tam.

Automobilul aparte numit Octoauto, realizat de M. O. Reeves în anul 1911, avea lungimea de 6 metri, 8 roţi, 4 locuri, un motor de 40 de cai putere şi era prezentat cu titlul de cel mai uşor de condus automobil din lume! Se mai preciza că experienţa conducerii era asemănătoare mai mult cu cea a unei bărci decât cu a unui automobil.

The-Reeves-Octoauto-4

Sistemele roţilor din faţă şi din spate eliminau aproape complet zgâlţâielile din timpul călătoriei şi îmbunătăţeau substanţial securitatea călătorilor. Inventatorul a promovat automobilul, pe cât posibil, încercând prin teste să dovedească oricui că maşina sa atenuează şocurile şi vibraţiile şi asigură securitatea călătorilor mai bine decât oricare automobil existent la acea vreme şi oricât de scump era.

The-Reeves-Octoauto-3

Mii de persoane au văzut automobilul pe viu, acesta deplasându-se peste 3 mii de mile şi făcând demonstraţii în mai multe oraşe.

The-Reeves-Octoauto-2

Atât era de sigur de performanţele automobilului său încât Reeves era dispus să plătească până şi cheltuielile competitorilor care puteau să demonstreze că au maşini mai bune.

The-Reeves-Octoauto-1

Deşi succesul şi vânzările nu au fost cele scontate, automobilul The Reeves Octoauto a rămas în istorie ca un reper în ceea ce priveşte tentativele şi evoluţia confortului, securităţii şi durabilităţii automobilelor.


Automobilul The Reeves Octoauto publicat: 2021-01-17T10:41:30+02:00, actualizat: 2021-01-17T11:41:47+02:00 by Călătorie în Trecut