Oldsmobile 98 Holiday SportSedan

Începând cu generaţia a şasea, respectiv de prin 1959, automobilele Oldsmobile 98 au cunoscut un design complet nou. Au fost lăsate în urmă formele rotunjite ale trecutului şi s-a trecut la un stil nou, mult mai liniar …

Oldsmobile 98 Holiday SportSedan aduce, printre multiplele noutăţi, o creştere a suprafeţei geamurilor cu până la 40% ! Geamul din faţă Vista-Panoramic urcă acum uşor înspre tavan şi coboară la baza părţilor laterale, oferind o vizibilitate mult sporită, iar geamul din spate oferă şi el prin forma sa aparte o nouă experienţă călătorilor.

Oldsmobile-98-Holiday-1

La capitolul lux interior, aparatul de radio static Super Deluxe permitea o audiţie puternică bifonică de calitate, cu reglaje individuale faţă-spate. Trăgând de un mâner din bord puteaţi pleca oricând cu radioul portabil, compact şi complet tranzistorizat, ce avea şi acesta antenă proprie şi o autonomie cu baterii de până la 160 de ore.

Clima era comandată foarte simplu din butoanele panoului de control, având opţiuni de încălzire directă rapidă, încălzire indirectă constantă, două moduri de dezgheţare, sau ventilaţie directă a cabinei pasagerilor cu un debit de aer mai mare cu 75% decât în trecut. Răcirea bineînţeles era şi ea foarte rapidă, aerul condiţionat având conducte cu 50% mai mari şi ventilatoare pentru dirijarea aerului rece, astfel încât aerul din interior era răcit şi dezumidificat în doar câteva secunde.

Oldsmobile-98-Holiday-5

Noul motor însemna acum, atât putere cât şi silenţiozitate şi economie. Interiorul a fost reorganizat astfel încât să fie foarte spaţios, îmbunătăţirile vizând creşterea confortului inclusiv în zona picioarelor şi a şoldurilor. Au fost reduse vibraţiile şi s-a asigurat o mai bună protecţie în cazul unui impact lateral, şasiul reproiectat complet fiind acum cel mai puternic şi mai stabil din întreaga istorie a Oldsmobilelor.

Oldsmobile-98-Holiday-4

Designul a devenit unic şi în partea din spate, efectul contrastant fiind obţinut cu ajutorul suprafeţelor înclinate şi al barei impunătoare, combinate cu cele două prelungiri terminate cu lămpi originale, toate având muchii ascuţite şi cromaje scumpe.

Oldsmobile-98-Holiday-2

Portbagajul a fost mult extins, obţinându-se în final un spaţiu mai mare cu până la 64%, iar pentru a demonstra acest lucru a fost făcut un test foarte convingător: o întreagă echipă de fotbal, constând din 11 juniori, a fost fotografiată cum a încăput fără nicio problemă în noul şi încăpătorul portbagaj.


Oldsmobile 98 Holiday SportSedan publicat: 2015-04-08T17:40:39+02:00, actualizat: 2017-01-03T07:45:45+02:00 by Călătorie în Trecut