Pagini vechi din istoria internetului

Domeniile Azi

Ştiaţi că numărul de domenii înregistrate la nivel global creşte vertiginos, într-un singur an fiind înregistrate milioane de domenii noi, ajungând astfel la impresionantul număr de peste 500 de milioane?

Site-urile Azi

Cum marea majoritate a domeniilor sunt asociate cu site-uri, bloguri, forumuri, portaluri, magazine online, platforme de socializare etc. vom înţelege în mod clar amploarea dominantă a internetului în viaţa şi activitatea tuturor oamenilor şi companiilor. Un număr de site-uri estimativ? Peste 1,5 miliarde!

În ziua de azi este imposibil să concepi o companie fără măcar o pagină web de contact şi o pagină de prezentare a activităţii prin care să poată fi găsită oricând şi de oriunde prin căutări online. Aşa se explică faptul că naşterea fiecărei companii noi implică imediat şi procesul de creare site personalizat şi unic.

Aşadar, nicio afacere nu poate exista fără prezenţă online şi, mai nou, constatăm că parcă nici indivizii umani nu mai pot exista fără o pagină web personală sau de socializare.

Cum arătau în trecut primele site-uri?

Observăm că serviciile de creare site sunt tot mai căutate, iar webdesign-ul din ziua de azi ne uimeşte prin grafica excelentă şi funcţionalitatea ce atinge nivele incredibile de complexitate.

Conform tradiţiei, atunci când ne aflăm în preajma unui lucru foarte dezvoltat, ne întoarcem rapid în trecut să descoperim cum arătau începuturile acestuia, în cazul nostru câteva pagini vechi memorate în istoria internetului.

Pagini vechi din istoria internetului (1)

Primele site-uri nu arătau deloc atractiv, precum cele din ziua de azi, fiind în mare parte constituite din linkuri text interconectate pentru filtrarea şi accesarea pas cu pas a informaţiilor.

Pagini vechi din istoria internetului (2)

Treptat, pe măsură ce internetul s-a dezvoltat şi a permis viteze ceva mai mari de transfer, s-a început timid adăugarea de elemente grafice.

Pagini vechi din istoria internetului (3)

Interesante sunt începuturile celor mai mari site-uri, dominante astăzi într-un fel sau altul pe internet, dar care au avut şi ele începuturi modeste, în pas cu tendinţele vremii şi limitate de posibilităţile tehnice de atunci.

Pagini vechi din istoria internetului (4)

Cum arătau primele site-uri, în cele mai primitive forme, nu vom afla niciodată pentru că nu exista un sistem de memorare pe atunci.

Pagini vechi din istoria internetului (5)

Arhiva digitală

Începând cu anul 1996 a fost pusă la punct o arhivă digitală pentru memorarea site-urilor de-a lungul timpului, astfel încât peste ani şi ani de zile o vom putea răsfoi cu nostalgie şi curiozitate.

Vom putea vedea din viitor, cum se creau site-urile şi care erau tendinţele în webdesign de-a lungul timpului, dar mai ales în anii cei mai apropiaţi de începuturile internetului.Pagini vechi din istoria internetului publicat: 2022-08-13T07:49:46+02:00, actualizat: 2022-08-13T09:43:44+02:00 by Călătorie în Trecut