The Isolator

Aţi simţit vreodată nevoia să vă izolaţi complet de mediul zgomotos din jur? „În asemenea condiţii nu se poate lucra!” este plângerea celui ce are nevoie de linişte pentru a-şi desfăşura activitatea creatoare.

În cele mai multe cazuri, în viaţa cotidiană, problema zgomotului nu se poate rezolva nicicum. Dar oare exista şi în trecut această problemă? Se pare că da…

În anul 1925, inventatorul Hugo Gernsback crează o cască numită The Isolator, ce se putea purta la birou pentru izolarea persoanei de mediul zgomotos înconjurător.

Scopul acestei izolări era creşterea capacităţii de concentrare la scriere sau citire, prin eliminarea completă a zgomotelor din exterior şi focalizarea atenţiei numai asupra unei arii cât mai mici, şi anume cea din zona de acţiune a mâinilor. În aceste condiţii, vizualizarea obiectivului se realiza printr-o fantă îngustă cât să se poată citi un rând de text, restul percepţiei oculare fiind „eliminat”.

Pentru o mai bună funcţionare a creierului, casca Isolator era răcită cu ajutorul unui ventilator şi era alimentată cu oxigen din belşug…The Isolator publicat: 2019-07-19T18:10:21+02:00, actualizat: 2019-07-19T18:27:38+02:00 by Călătorie în Trecut