Double Dragon – Un prim pas spre jocurile în doi

Unul dintre primele jocuri în doi despre care îmi amintesc este Double Dragon.

Prima versiune Double Dragon a fost realizată în 1987 şi a putut fi jucată doar pe jocurile video operate cu monede ce se puteau găsi în spaţiile publice.

Jocul a fost un adevărat succes şi a deschis seria acestui gen de jocuri cu bătaie (Beat ‘em up).

În anii ce au urmat au apărut foarte multe variante, pe aproape toate consolele şi platformele posibile: Arcade, Nintendo, Sega, ZX Spectrum, Amstrad, Commodore, IBM PC, Atari, Amiga, Game Boy, SNES, Mega Drive, Neo-Geo, PSX, Apple OS, iPhone, Xbox, PlayStation etc. Impresionant nu?

Double Dragon (1)

Una dintre multele variante Home version ale acestui joc a ajuns şi pe mâna mea. În acei ani jocurile se încărcau de pe un cartuş electronic pe o consolă Video Game conectată la TV.

Nu pot să nu-mi amintesc despre distracţia împinsă la extrem, ce ne-a secat în schimb toate resursele fizice încercând să batem tot până la capătul jocului.

Când credeam că am învins şi că totul s-a terminat, apărea un nou nivel mai interesant şi mai dificil.

Îl treceam tot mai greu, în condiţii epuizante, stând în picioare şi gesticulând în aer cu joystickurile, printre hohote de râs până la lacrimi.

Double Dragon (2)

La sfârşit, supriză mare! Deja lăsasem joystickul din mână, ne strângeam în braţe şi ne felicitam de reuşită, când pe ecran a apărut un mesaj cum că Răul a ieşit din joc şi a intrat în televizor!!

Double Dragon (3)

Uimiţi de neaşteptata întorsătură, chiar speriaţi un pic de ceea ce ar putea să mai urmeze, sau ce control ar putea să aibă softul jocului asupra aparatelor noastre, ne-am adunat ultimele puteri şi am dus iar o bătălie decizivă, ce a fost de data aceasta cu adevărat finală. Am strigat amândoi: Ăsta da joc! Cinste celor ce l-au realizat!

Double Dragon (4)

Double Dragon a fost cu adevărat o experienţă unică în multe privinţe, în urma căreia am înţeles avantajele unor jocuri în 2 jucători comparativ cu cele single player.

Era pentru prima dată când într-un joc am format o echipă de 2 jucători, am avut grijă unul de celălalt, am cooperat tactic şi am învins!Double Dragon – Un prim pas spre jocurile în doi publicat: 2023-03-12T11:14:40+02:00, actualizat: 2023-03-12T13:04:12+02:00 by Călătorie în Trecut