Evoluţia jocurilor Poker slot machines

Slot machines

Jocurile slot machines au făcut deliciul publicului amator de jocuri de noroc începând cu sfârşitul secolului al XIX-lea. Ceea ce era cu adevărat atrăgător la aceste jocuri era faptul că aveau acele „slots” adică locaşele pe unde se introduceau monedele şi pe unde ieşeau monedele din aparat. Chiar dacă la început nu exista un mecanism de plată directă a câştigurilor, acestea au stârnit interesul jucătorilor pentru că puteau câştiga de la trabucuri şi băuturi, la diverse multe alte premii puse la bătaie de conducerea localului.

Istoric Poker slot machines

Istoria lor începe prin anul 1891 când în New York este realizată prima maşină de tip slots, o maşină cu 5 tamburi având imprimate 50 de cărţi de joc, modul de joc fiind desigur inspirat din jocul de poker. Era realizat astfel precursorul maşinilor moderne tip slot, acestea devenind rapid extrem de populare.

Pe măsura evoluţiei în timp, sistemele de joc au devenit tot mai complexe, fiind capabile mai târziu să efectueze singure plata câştigurilor. Primul pas a fost făcut de Charles Fey prin reducerea numărului de tamburi la 3 şi înlocuirea cărţilor de joc cu 5 simboluri. Spre deosebire de cărţile de joc ce generau un număr prea mare de combinaţii, cele 5 simboluri permiteau acum implementarea unui sistem automat de plată. Imposibilul era acum posibil şi deschidea noi orizonturi în automatizarea plăţilor.

Anul 1963 aduce datorită evoluţiei tehnice o nouă reuşită şi anume realizarea de către Bally Manufacturing a primei maşini electromecanice ce permitea plata automată într-o tăviţă colectoare a până la 500 monede fără niciun ajutor din partea asistenţilor.

Lucrurile spectaculoase nu s-au oprit aici pentru că evoluţia a continuat rapid iar aceste maşini cu manetă au fost depăşite de fascinantele jocuri inteligente electronice. Apar jocurile video cu display şi interfeţele cu funcţii logice. În Las Vegas cele mai populare sunt jocurile video Poker. Electronica avansată permite acum conectarea mai multor maşini pentru a contribui fiecare la marele pot comun ce va creşte mult mai rapid proporţional cu numărul maşinilor şi jucătorilor. Noile Poker machines sau Pokies oferă în plus bonusuri adiţionale. Pe un ecran secundar sunt oferite jocuri gratuite si diverse niveluri de joc ca bonus, iar jocurile permit până la 200 linii şi peste 3000 de moduri de joc. Pentru că electronica şi comunicaţiile s-au dezvoltat continuu astăzi se poate juca Poker Online şi nu mai ai nevoie de jocurile slot machines, pasiunea pentru joc putând fi stinsă direct de acasă, pe internet, utilizând un banal calculator personal.

Maşini vechi de jocuri Poker slot machines

Dar haideţi să ne întoarcem în trecut şi să vedem câteva dintre primele jocuri Poker slot machines şi să ne imaginăm atmosfera de atunci. Iată câteva modele realizate între anii 1901 şi 1931 de către Caille Bros Co, Mills Novelty Co, Fey & Co şi Peo Mfg Co.

Poker Slots Machines (1)

În anii 1970 foarte populare erau maşinile video Poker-Matic realizate de Dale Electronics, fiind şi primele care au utilizat circuite integrate. Mai apoi sunt produse şi maşini cu display şi computer precum cele din 1981-1984 realizate de Electro Sport Inc şi Game-A-Tron.

Poker Slots Machines (2)

Jocurile devin tot mai complexe precum în 1985-1986 Casino Poker realizat de Cal Omega, Pokeri realizat de Ray, Noraut Poker şi Draw Poker realizat de Bally Mfg Corp.

Poker Slots Machines (3)

Poker slot machines – Trecut – Prezent

Aparatele din ziua de azi au ajuns desigur mult mai departe. Vizualizaţi cu nostalgie evoluţia jocurilor Poker slot machines şi faceţi o comparaţie a modelelor anilor 1890, când aparatele erau parcă reci şi limitate ca posibilităţi, cu cele existente astăzi în cazinouri, atrăgătoare şi pline de sunet şi culoare.

Oare dacă s-ar trezi printr-o minune inventatorii primelor jocuri slot, aţi putea să le explicaţi cum decurge jocul astăzi? Adică să le vorbiţi despre aparate cu procesoare quad core şi display cu senzori, despre faptul că astăzi Poker poate fi jucat online mult mai comod, în mod multiplayer prin internet, direct de acasă, de oriunde de pe glob, şi nu cu monede în sloturi ci prin conturi şi carduri? Eu unul nu cred că ar fi prea uşor de explicat


Evoluţia jocurilor Poker slot machines publicat: 2021-10-17T08:42:31+02:00, actualizat: 2021-10-17T09:58:51+02:00 by Călătorie în Trecut