Jocul Crash Team Racing

Pasionat de jocurile cu maşini, am condus virtual tot felul de vehicule: automobile, autobuze, camioane, maşini de poliţie, cisterne cu lapte, maşini pe alte planete etc. Nu am râmas însă doar în universul adulţilor ci am condus şi maşinuţele copiilor. Aţi ghicit, este vorba despre carturi, acele mici vehicule veşnic simple şi uşor de manevrat.

Un joc bazat pe carturi năzdrăvane iese imediat la iveală dintre amintiri, un joc super amuzant din timpul primei console PlayStation apărute pe piaţă: Crash Team Racing!

Crash Team Racing

Crash Team Racing a fost unul dintre jocurile cu maşini ce ne-au adus multă distracţie pe consola Sony PlayStation 1.

Apărut în anul 1999 jocul permitea confruntări super antrenante multiplayer, atrăgând în joc atât copiii cât şi părinţii în egală măsură. Aşa se întâmplă când un joc este realmente reuşit, iar meritele aparţin în acest caz cu felicitări dezvoltatorului de jocuri Naughty Dog.

Utilizatorii vremii au lăudat grafica reuşită a jocului, sunetele plăcute şi stilul vizual unic.

Crash Team Racing (1)

Jocul de curse era foarte simplu, fără multe comenzi complicate, carturile se conduceau uşor, surprizele erau în schimb nenumărate.

Pe întreg traseul întâlneai fructe, a căror colectare ducea la creşterea vitezei şi îmbunătăţirea armelor, şi cutii de lemn prin care trecând în viteză le spărgeai şi primeai aleator arme şi upgrade-uri de tip super puteri: rachete teleghidate cu ajutorul cărora loveai la distanţă, sfere tip scut de protecţie, bandă rotativă pentru azvârlirea concurenţilor ce vin în contact, bombe cu fitil ce le puteai arunca prin rostogolire, bombe cu senzori teleghidate, cutii TNT ce le puteai plasa pe neaşteptate înaintea concurenţilor din urmă, acceleratoare nitro, ceas magic pentru îngheţarea timpului celorlalţi concurenţi etc.

Crash Team Racing (2)

Peste tot pe traseu se aflau diverse piste acceleratoare turbo peste care dacă treceai primeai un impuls de viteză util pentru a sări peste râpe adânci sau pentru a câştiga fiecare secundă posibilă.

Eprubetele misterioase împrăştiate pe traseu trebuiau evitate cu orice preţ deoarece conţineau substanţe halucinante ce te ameţeau şi pierdeai temporar controlul maşinii.

În cursele bonus aveai de luptat cu omul de ştiinţă nebun, excentricul Doctor Neo Cortex, care pe lângă că era extrem de îndemânatic avea şi un râs extrem de molipsitor :)

Crash Team Racing (3)

Jocul cu maşini Crash Team Racing se putea juca în mai multe moduri. Micuţele carturi, conduse de personaje unul mai amuzant decât celălalt, puteau fi conduse în raliu pentru a obţine cel mai scurt timp, sau în luptă directă prin confruntare într-una din multele arene speciale disponibile.

La sfârşitul jocului premierea se făcea pe un podium cu personajele participante în ipostaze foarte amuzante.

Crash Team Racing (4)

În modul aventură însă, erau parcurse pe rând toate pistele şi arenele pentru câştigarea trofeelor şi învingerea în acest mod a extraterestrului Nitros Oxide care se credea cel mai rapid din galaxie.

În aventură apăreau măşti de vrăjitoare misterioase ce te ajutau să-ţi dezvolţi abilităţile, te apărau de atacuri şi obstacole dar nu te puteau feri de prăpăstii şi de ape adânci.

Riscul pierderii era mare pentru că extraterestrul ameninţa că va subjuga toţi pământenii şi va transforma Pământul într-o imensă parcare de beton.Jocul Crash Team Racing publicat: 2022-10-17T09:58:23+02:00, actualizat: 2022-10-17T11:41:49+02:00 by Călătorie în Trecut