Jocul Crazy Cars

Înfiinţată în anul 1985 compania franceză Titus Interactive, iniţial numită Titus France, a realizat şi distribuit de-a lungul a 20 ani nenumărate jocuri pentru cele mai variate jocuri video şi computere. Primul joc lansat pe piaţă de această companie a fost Crazy Cars, un îndrăgit joc cu maşini de curse.

Realizat în anul 1988, jocul Crazy Cars a avut ca subiect întrecerile de maşini şi a fost unul dintre primele jocuri al cărui sonor putea fi auzit în boxe detaşabile. Ca urmare a succesului avut, seria Crazy Cars a fost continuată în anii următori, versiunile 2 şi 3 având multiple îmbunătăţiri.

Numărându-se printre cele mai apreciate jocuri cu maşini de curse, jocurile Crazy Cars 1, 2 şi 3 au distrat jucătorii dându-le pe mână maşini precum Porsche 911 Turbo, Lamborghini Diablo, Ferrari F40, în moduri single player şi two player, rulând în fundal pe durata curselor muzică rock sau jazz-rock, totul în contextul curselor ilegale, a complicaţiilor cu poliţia, a necesităţilor permanente de upgrade şi reparaţii, desigur limitate de bonusurile şi punctajele obţinute pe parcurs sau la finalul curselor.

Jocul Crazy Cars (1)

Pentru a complica şi mai mult lucrurile, cursele aveau loc în condiţii de ploaie şi zăpadă, pe drumuri montane, în oraş sau în deşert, iar la finalul curselor jucătorii trebuiau să treacă testele contra cronometru pe şosele intens circulate, printre camioane.

Jocul Crazy Cars (2)

Trebuie subliniat că de-a lungul timpului compania Titus a reuşit performanţa de a oferi jocuri în foarte multe formate, asigurând astfel compatibilitatea cu variate jocuri video şi computere precum Amiga, Amstrad, Atari, Commodore, Game Boy, Macintosh, MSX, PC DOS, SNES, ZX Spectrum.


Jocul Crazy Cars publicat: 2021-12-01T07:52:10+02:00, actualizat: 2021-12-01T08:49:25+02:00 by Călătorie în Trecut