Jocul Donkey Kong

V-a atras deja atenţia, numele jocului Donkey Kong? Merită reţinut pentru că odată cu acesta a început istoria renumitului joc Super Mario

Unul dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile este jocul Super Mario, un joc simplu, uşor de jucat, jucat de zeci de ani cu aceeaşi pasiune de către jucătorii de toate vârstele. Desigur, astăzi putem vorbi de nenumărate jocuri online de tip Mario existente, care mai de care mai atractive şi mai amuzante, însă vă propun să ne întoarcem în timp, până în momentul apariţiei primei versiuni ce a determinat raspândirea acestui joc atât de popular.

Puţini ştiu că prima apariţie a lui Mario, ca personaj de joc, a avut loc în anul 1981 odată cu lansarea jocului Donkey Kong. Cel ce a dat viaţă mascotei a fost designerul japonez Shigeru Miyamoto, care pornind de la personaje celebre precum Bluto, Popeye, Olive sau King Kong, a dorit crearea unui joc video nou şi superior celor existente pe piaţă.

Aşa cum era de aşteptat, jocul Donkey Kong produs de Nintendo s-a dovedit un real succes atât în America de Nord cât şi în Japonia, personajele sale aparând chiar şi pe cutiile de cereale, în desenele animate, televiziune etc. Odată cu acesta, a început dominaţia Nintendo în piaţa jocurilor video, dominaţie ce a durat mai mult de 10 ani!

Donkey Kong, strămoşul popularelor jocuri Mario, era un joc de tip arcade bazat pe mai multe planşe de joc, în care personajul principal Jumpman (ulterior numit Mario) trebuia să o salveze pe prietena sa Lady, ce fusese rapită de uriaşa maimuţă Donkey Kong.

Având un nivel de dificultate ridicat, jocul forţa îndemânarea, iar punctajul obţinut cu greu prin sărituri peste obstacole, distrugerea obiectelor cu ajutorul unui ciocan, sau colectarea obiectelor pierdute de Lady, precum pălării, umbrele şi portofele atrăgea interesul tot mai multor jucători.

Deşi privit la început cu reticenţă de către partenerii americani, jocul a devenit tot mai solicitat şi, pentru a elimina timpii mari de livrare a componentelor din Japonia, s-a început fabricarea componentelor electronice chiar în America, în scurt timp vânzările ajungând la 4000 de aparate pe lună. Profitul obţinut: 280 milioane de dolari în al doilea an de la lansare!


Jocul Donkey Kong publicat: 2021-08-21T14:26:40+02:00, actualizat: 2021-08-21T15:15:49+02:00 by Călătorie în Trecut