Jocul Half Life

În anii 1999, 2001 şi 2005, renumita revistă PC Gamer plasa jocul Half Life pe primul loc în topuri, cu titlu de excelenţă. Succesul jocului a fost atât de mare încât revista nu a stat pe gânduri în a face repetat afirmaţia cum că acesta este chiar Cel mai bun joc pe calculator al tuturor timpurilor!

A face o asemenea afirmaţie trebuie să-ţi asumi o mare răspundere ca specialist şi trebuie să ai la bază argumente grele, dar eu sunt convins că decizia nu a fost luată greu şi cred că oricare dintre noi cei care l-am jucat atunci, încă de la apariţie, am fi procedat la fel.

Şi ca să elimin orice dubiu nu trebuie decât să menţionez că acest joc a fost primit excelent de gameri, excelent de critici şi a câştigat peste 50 de premii Jocul anului!

Half-Life-5

Lansat în anul 1998, jocul Half Life conţinea multiple secvenţe de joc scurte ce aveau ca obiectiv lupta continuă cu inamicul în paralel cu rezolvarea unor misiuni complicate. Datorită etapelor mici încărcarea jocului nu dura foarte mult, iar între etape exista un scurt timp de respiro pentru savurarea reuşitelor.

Fiind un joc de referinţă în seria de jocuri 3D trebuie să spunem că grafica sa a fost la înălţime, chiar apreciată uneori ca înspăimântător de realistă.

Şi din punct de vedere al catalogării ca joc de tip FPS (First Person Shooter) armamentul oferit era pe măsură, pe lângă armele militare clasice, în joc erau utilizate arme ştiinţifice experimentale dar şi arme de provenienţă extraterestră.

Jocul Half Life

Povestea începe într-un complex de cercetare şi se termină după incredibile peripeţii undeva în spaţiul extraterestru. Aflat la mijloc, între extratereştrii ce au pătruns dintr-o altă dimensiune pe de-o parte, şi soldaţii trimişi să şteargă orice urmă a accidentului de cealaltă parte, lupta pentru supravieţuire este extrem de palpitantă. Noroc cu sprijinul primit pe parcurs din partea oamenilor de ştiinţă, al paznicilor şi al unui agent secret.

Jocul Half Life a avut într-adevăr un succes absolut însă pe drept şi binemeritat! Experienţa jocului a fost unică la acea vreme, bazată pe acţiune şi suspans, pe aventură şi scene SF, iar inspirarea după jocuri de succes precum Doom şi Quake, cât şi după o nuvelă de Stephen King combinată cu idei din serialul „The outer limits”, a condus la realizarea unui joc excepţional!


Jocul Half Life publicat: 2020-09-06T14:00:39+02:00, actualizat: 2020-09-06T15:17:24+02:00 by Călătorie în Trecut