Jocul Need for Speed III Hot Pursuit

Odată cu avansarea în vârstă timpul alocat jocurilor de anvergură scade treptat, locul acestora fiind luat de popularele jocuri cu maşini ce se pot juca mult mai rapid şi fără alte bătăi de cap.

În era jocurilor flash, totul era şi încă mai simplu. Atunci când voiai să joci un joc cu maşini o puteai face gratuit online, de pe diverse dispozitive, deschizând rapid un simplu browser de internet. Într-o pauză de cafea de exemplu am jucat un asemenea joc Police Interceptor, ce mi-a amintit imediat de un vechi joc cu maşini NFS 3, un joc cu urmăriri şi cu maşini de poliţie inteligente

Jocul Need for Speed III Hot Pursuit

Pasionaţii seriei Need for Speed (NFS) au savurat acest joc în toate etapele apariţiilor sale, deloc puţine, seria depăşind în curând numărul 23! Un loc aparte printre amintiri îl păstrează numărul 3 din serie şi anume jocul Need for Speed III Hot Pursuit pentru că a introdus pentru prima dată, ca parte majoră a jocului, urmăririle cu maşini de poliţie.

Jocul Need for Speed III Hot Pursuit (1)

Jocul realizat în anul 1998 oferea posibilitatea de a conduce maşina de poliţie şi de a opri participanţii la cursă, sau de a fi urmărit în curse de o poliţie, de data aceasta inteligentă, ce recurgea la diverse tactici pentru a te opri şi aresta. Maşinile de poliţie comunicau acum prin radio, conlucrau şi urmăreau împreună pe cel vinovat, creau ambuscade pentru a-l opri sau puneau baricade şi benzi cu ţepi pe şosea.

Jocul Need for Speed III Hot Pursuit (2)

Ca şi în versiunile anterioare cursele erau desigur pe primul plan, iar victoriile deblocau noi maşini mai puternice şi mai rapide. Electronic Arts se autodepăşea iarăşi cu această versiune, oferindu-ţi ocazia de a conduce diverse maşini sport exotice prin deşert, localităţi sau munţi înzăpeziţi.

Jocul Need for Speed III Hot Pursuit (3)

Tot în această versiune a fost introdusă posibilitatea de a tuna maşinile pe partea de motor, cutie de viteze, frâne, suspensii, anvelope, aerodinamică etc. Mai mereu puteai îmbunătăţi ceva însă aveai de pierdut la alte capitole şi asta făcea jocul foarte interesant şi chiar educativ.

Jocul Need for Speed III Hot Pursuit (4)

Specialiştii vremii au acordat un foarte bun punctaj jocului Need for Speed III Hot Pursuit şi l-au apreciat pentru acţiunea intensă din joc şi pentru grafica deosebită. PC Gameworld considera la acea vreme că ultima versiune NFS III Hot Pursuit realizată în 1998 avea un motor grafic radical îmbunătăţit prin intermediul căruia jocul putea reproduce maşinile până la cele mai mici detalii.Jocul Need for Speed III Hot Pursuit publicat: 2022-02-06T15:50:52+02:00, actualizat: 2022-02-06T16:51:19+02:00 by Călătorie în Trecut