Jocul Speed Race

Trăim într-o lume în care oriunde priveşti, găseşti la îndemână jocuri şi iar jocuri, pe telefon şi calculator, pe internet jocuri online, pe mediabox si televizor, pe console fixe sau portabile, laptop, tabletă etc. Este normal, astăzi, însă alta era realitatea în urmă cu 30 ani.

Jocurile cu maşini din ziua de azi ne uimesc cu grafica lor realistă, care an de an parcă depăşesc limitele credibilului. Milioane de culori pot a fi afişate pe display-urile moderne iar ceaţa, fumul, umbrele sunt nelipsite astăzi din scenele auto parcă rupte din realitate. Şi, de parcă asta nu ar fi fost de ajuns, creatorii de jocuri „adaugă” pe lângă maşini şi reprezentantele sexului frumos în ţinute sexy, jocul având adrenalina garantată!

Jocul Speed Race

Scopul acestui site este să ne întoarcem în trecut şi să nu uităm de unde am plecat, adică la originile fiecărui lucru ce ne înconjoară şi cu ajutorul căruia am trăit şi evoluat, de aceea astăzi vă voi prezenta unul dintre primele jocuri cu maşini şi anume jocul Speed Race.

Speed Race (1)

Realizat în anul 1974 de japonezul Tomohiro Nishikado, jocul Speed Race a deschis drumul jocurilor japoneze pe piaţa americană. Principala inovaţie a sa a fost defilarea infinită pe verticală a traseului cursei, o noutate pentru jocurile acelor vremuri. Ideea odată pusă în practică, a fost dezvoltată cu îngustarea şi lăţirea din mers a drumului, apariţia obstacolelor, creşterea şi micşorarea vitezei etc.

Speed Race (2)

Pe lângă aceste noutăţi, succesul s-a datorat şi dotării aparatului cu elemente realiste specifice oricăror jocuri cu maşini constând în volan, pedală, cutie de viteze, vitezometru şi tahometru. În plus şoferii puteau alege un nivel de începător sau avansat, ba mai mult, puteau juca single, alternativ, sau împreună în acelaşi timp pe modelele Twin.

Speed Race (3)
Speed Race va rămâne în memorie ca fiind jocul ce a influenţat fără îndoială evoluţia uimitoarelor jocuri cu maşini, atât de îndrăgite astăzi.


Jocul Speed Race publicat: 2021-12-02T08:32:00+02:00, actualizat: 2021-12-02T09:32:24+02:00 by Călătorie în Trecut