Jocul Utopia

Cât de iubite de jucători sunt jocurile de strategie (RTS Real Time Strategy) cred că nu mai trebuie să menţionăm însă, pe acest site, ne putem întreba: Care a fost primul asemenea joc creat vreodată?

În anul 1981 apare primul joc de acest gen şi anume jocul Utopia. Jocul îţi permitea să creezi o societate perfectă sau nu, îţi permitea să decizi cine trăieşte şi cine nu.

Fiind un mod de joacă inedit şi unul dintre primele jocuri de strategie realizate vreodată, succesul a fost desigur pe măsură. 

Jocul se juca în 2 jucători, fiecare conducând o insulă pe care trebuia să o dezvolte, să-i crească populaţia şi să o menţină „fericită”, să construiască diverse clădiri, bărci de pescuit, bărci de luptă, pe lângă dezvoltarea proprie fiind „necesară” şi atacarea inamicului concurent sau apărarea împotriva acestuia.

Ploile ce treceau peste ferma unui jucător cât şi bancurile de peşti ce apăreau în zona bărcilor de pescuit, aduceau desigur puncte în plus jucătorilor.

Acest joc de strategie putea fi jucat pe consola Intellivision produsă de Mattel Electronics şi vândută într-un număr de peste 3 milioane de unităţi! S-o lăudăm pentru performanţele deosebite de la acea vreme ce constau în o memorie RAM de 64 K, o unitate de casetă încorporată şi 2 tastaturi externe cu multiple butoane.

Jocul Utopia, încărcat dintr-un suport extern numit cartuş ROM, era singurul joc de strategie existent la acea vreme.

Consola Intellivision – chiar dacă nu era cea mai populară – era singura ce putea „suporta” un asemena joc atât datorită puterii de procesare cât şi datorită tastaturilor cu multiple funcţii necesare jocului.


Jocul Utopia publicat: 2021-08-17T08:16:00+02:00, actualizat: 2021-08-17T08:44:58+02:00 by Călătorie în Trecut