Slot Machines – O poveste amuzantă, dar educativă

Jocuri ca la aparate

Zilele trecute mă întreba un amic dacă nu ştiu cum poate juca poker ca la aparate gratis şi i-am recomandat să caute pe net jocuri gratuite, ce se găsesc grupate pe site-uri specializate pe astfel de jocuri. L-am şi întrebat imediat dacă nu cumva a căzut în patima jocurilor de noroc, însă el m-a liniştit rapid explicându-mi că îl atrag doar jocurile gratuite de acest tip şi că nu va risca să piardă bani la ele.

Aşadar, dacă vă plac păcănelele, sunetele şi luminiţele, selectaţi din mediul online jocuri ca la aparate gratis şi faceţi totuşi cu banii dumneavoastră lucruri mult mai utile :)

De ce îmi permit să vă dau un astfel de sfat? Pentru că am jucat. Da, am jucat, am câştigat şi am pierdut tot. Ce, credeaţi că se întâmplă altfel? Eu concluzia am tras-o încă din tinereţe şi nu mi-a mai trebuit de atunci.

Slot Machines – O poveste amuzantă, dar educativă

Totul s-a întâmplat cu mulţi ani în urmă, în vremuri comuniste, într-un club dintr-o renumită staţiune turistică din ţară.

Nu se găseau prea des astfel de cluburi iar în fiecare concediu când ajungeam acolo, împreună cu vărul meu, dădeam fuga la Pinball şi la păcănelele de atunci şi ne pierdeam regulat cele câteva monede de 1 leu pe care le primeam de la părinţi pentru dulciuri.

Slot Machines (1)

Maşinile erau pe atunci electromecanice şi, la fel ca şi astăzi, aveau efecte sonore extrem de reuşite combinate cu lumini şi colorit de-ţi furau ochii.

În condiţiile în care nu aveam (pentru că nu existau pe atunci) niciun fel de aparat mai deştept, nici măcar un calculator sau un telefon mobil, aici în club puteam să luăm contact cu minunile tehnologice ale occidentului, chiar şi pentru doar câteva momente contra cost.

Slot Machines (2)

Eu 1 leu, vărul 1 leu, eu 2 lei, vărul 2 lei şi tot aşa până rămâneam fără bani, o zi, două zile… mulţi bani, adrenalină pentru doar câteva secunde. A fost prima concluzie pe care am tras-o. 

Într-o zi mai norocoasă însă, s-a întâmplat ceva de care nici adulţii de pe acolo nu avuseseră parte prea des. Cu 1 leu, 2 lei… am câştigat deodată 100 lei!

Maşinăria a început brusc a hurui. Un electromagnet intern a început zgomotos să elimine sacadat câte o monedă de 1 leu, dintr-un teanc de monede care probabil coborau printr-un tub, operaţiune repetată de 100 de ori!

Slot Machines (3)

Bineînţeles că am atras atenţia şi invidia tuturor din club şi, parcă nu era de ajuns, tăviţa din panoul frontal s-a umplut cu monede şi au început să dea pe afară…

Imaginaţi-vă doi copii cum adunau monedele, ce nu încetau să iasă din maşinărie şi cădeau pe jos rostogolindu-se în stânga şi-n dreapta, şi-şi îndesau buzunarele ce deveneau tot mai grele şi voluminoase…

Devenisem bogaţi şi vedete, instantaneu! 

Ce s-a întâmplat însă în continuare a fost a doua lecţie învăţată.

Cum înainte amândoi am jurat să introducem câte o monedă pe rând iar profitul să-l împărţim fifty-fifty, am înjumătăţit banii câştigaţi şi am luat fiecare câte o parte, adică 50 lei de căciulă. Am fost economi şi nu i-am cheltuit pentru că visam că în zilele următoare îi vom înmulţi negreşit… 

Deşi am tot încercat ulterior, i-am pierdut amândoi frumuşel, pe toţi, băgând înapoi banii în maşinăriile calice până la ultimul leu!

Slot Machines (4)

Bine zis-a cineva: De câte ori am alergat după noroc, mai bine mi-l făceam singur…

Mă bucur că mi s-a întâmplat din timp, în tinereţe, şi am evitat astfel să mai alerg vreodată visător după un noroc aproape imposibil. Mi l-am făcut singur!

Acum, când mai îmi vine dorul de jocuri ca la aparate, descarc repede pe telefon sau joc online un Slot Machine gratis, iar în timpul jocului zbor adesea cu gândul în trecut la păţania amuzantă, dar educativă.Slot Machines – O poveste amuzantă, dar educativă publicat: 2023-04-23T08:33:15+02:00, actualizat: 2023-04-23T08:53:04+02:00 by Călătorie în Trecut